NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Nexus Nieuwjaarsevent

door | feb 16, 2023 | 0 Reacties

Dit jaar werd er gekozen voor een andere aanpak! Geen kaartverkoop en geen spreker deze keer. Elk Bakery Nexus lid mocht nu GRATIS 2 gasten uitnodigen voor de jaarlijks terugkerende nieuwjaarsborrel voor de branche.

Op het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd werden de gasten ontvangen door onze Nexus leden. Een toepasselijke omgeving voor de Nexus leden met hun ongefilterde mening over de branche.

Stellingen & quiz
Momenteel speelt er van alles in de bakkerij branche wat ons allemaal raakt. De oorlog in Oekraïne, hoge energieprijzen, stijgende grondstoffenkosten, personeelsproblemen en hoge inflatiecijfers… Dit heeft helaas direct impact op de branche. Gelukkig zijn er ook genoeg mooie initiatieven van leveranciers en bakkers om deze tijd door te komen. Laten we proosten op een mooi 2023! Aldus de woorden van de voorzitter Bas Post.

Na het welkomstwoord werd de zaal in 2 vakken verdeeld om vervolgens een aantal stellingen te bespreken.

  • 2023 wordt een beter jaar voor de bakkerij branche dan 2022
  • Wij zijn in 2050 als branche CO2 neutraal
  • Meer dan de helft van het assortiment is over 5 jaar plantaardig

Twee leden gingen met een microfoon door de zaal om het dialoog aan te gaan met onze gasten. Hier ontstonden mooie gesprekken en kwamen verschillende oplossingen aan bod.Na het bespreken van de stellingen werd er nog een quiz gehouden om de kennis van de gasten te toetsen, uiteraard was er een leuk presentje voor de winnaar.

Eindelijk weer netwerken
Na het officiële programma was er uiteraard ruimte om met elkaar te netwerken. Hier was na 2 jaar geen fysiek evenement ook echt behoefte aan onder de gasten.
Een mooie mix van aanwezigen in een diverse leeftijdsrange ging met elkaar in gesprek. Onder het genot van een hapje en drankje werd er weer volop genoten en de verbinding opgezocht.

Een van de aanwezigen was Chantal de Rijk: ‘Ik ben nog niet zo heel lang werkzaam in deze branche. Na ruim 25 jaar werkzaam bij Jan Linders Supermarkten heb ik de overstap gemaakt naar Bakkerij Goedhart als commercieel directeur. Ik vind het belangrijk dat de branche zich blijft ontwikkelen en was dan ook meteen nieuwsgierig toen ik gevraagd werd voor deze borrel. Ik vind het goed hoe deze jonge netwerkgroep zich inzet voor onze branche!’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *