NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Social event: Duurzaamheid

door | jul 7, 2022 | 0 Reacties

Voor het social event van dit jaar reisde Nexus af naar het noorden van het land en wel naar Noord-Holland Banket in Hoorn. Thuishaven van een van onze leden, onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie en specialist in het maken van koek en cake voor supermarkten door heel Nederland. We krijgen een kijkje in de spreekwoordelijke keuken, of eigenlijk het productieproces. Naderhand ontvangen we Too Good To Go voor een presentatie over duurzaamheid, geheel in thema van ons Nexus jaar. Een groot deel van de aangesloten winkels bij Too Good to Go zijn bakkers, bovendien bestaat 1/3 van wat er op de app staat uit de bakkerijbranche. Toch blijken er wat overwegingen aan een deelname te zitten, blijkt uit sparren met de aanwezige leden. Produceren om boxen te verkopen is niet de bedoeling, consumenten ontvangen op een productie locatie op het industrieterrein is niet ideaal en klanten verwachten (terecht?!) een leuke variatie in een magic box. Hoe gaan we daar mee om?

Na het sparren met én over Too Good To Go, gaan we uiteen en bekijken we stellingen over duurzaamheid op gebied van techniek, verpakkingen en de aansluiting met de jeugd. Issues die ons allen bezig blijven houden! Vanuit Nexus zien we dat investeren in goed personeel hoog op de agenda blijft staan. Het aantrekken van nieuwe krachten maar ook zorgen voor huidig personeel door loon naar arbeid, uitdaging op product niveau en het automatiseren van repeterend werk. We zien de sterke link (of afhankelijkheid) van de wetgeving en de veerkracht waarmee de bakker daar op in moet springen. Hij/zij is immers zelf verantwoordelijk voor het innemen van een standpunt over verduurzaming.
We sluiten de avond af met gezelligheid en nemen flink wat stof tot nadenken mee naar huis, we blijven kritisch op de thema’s verandering en verspilling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *