NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Nexus in verandering

door | mrt 16, 2022 | 0 Reacties

‘Wat zeg je, je viel even weg, oh je staat op mute!’ Nee hoor, geen schermen en online bijeenkomsten meer maar eindelijk weer fysieke ontmoetingen. En dat was meteen merkbaar. Een grote opkomst op ons voorjaarsevent ‘Ontwikkeling’ op 15 maart.

Dit jaar gaan we aan de slag met de Nexus waarden in onze eigen organisatie. Concreet betekent dit de thema’s: VERANDERING en VERSPILLING. Hoe kunnen we in de organisatie waar we werken een kritische stem zijn, een constructieve en frisse blik hebben en waar lopen we dan tegenaan?

Een eerste stap is dan natuurlijk een kijkje in de theorie. Managementcoach Johan Boersma nam ons mee in modellen die bij menigeen veel herkenning opriepen. Bij de vraag ‘Wie wil er veranderen?’ schoten alle handen de lucht in. Dat Nexus wil veranderen moge duidelijk zijn. Maar wat precies en waarom en hoe dan? In de training werden diverse situaties en ervaringen gedeeld door de leden. Waarbij uiteenlopende cases op tafel kwamen: uitdagingen met personeel, het veranderen of herindelen van afdelingen of een bedrijfopvolging binnen het familiebedrijf.
Eén ding werd vooral duidelijk. Naast dat het doel helder moet zijn en de middelen voorhanden, is het vooral belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Wat is de gewenste situatie en wat laat je daarvan zelf eigenlijk zien?

En dan verspilling. Welke verspilling komen we tegen in de bakkerij? Niet alleen op grondstoffen en producten maar denk ook aan het niet optimaal gebruiken van talent? Wat kunnen we daarin veranderen en welk ambitieus doel stellen we onszelf en Nexus als geheel? De Verspillingsfabriek in het Brabantse Veghel was het ideale toneel voor dit event. Frenk van den Berg kreeg amper de kans om zijn presentatie te doen en werd bestookt met enthousiast, nieuwsgierige en kritische vragen. Een kijkje in de keuken gaf de inspiratie en uitwisseling tijdens het eten plantte alvast de eerste zaadjes om dit thema verder uit te werken.

De rest van het jaar gaan we er hier in de bijeenkomsten een vervolg aan geven. De basis is gelegd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *