NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Bakery Nexus organiseert virtuele bijeenkomst

door | apr 30, 2020 | 0 Reacties

De hele sector is druk doende met talloze creatieve aanpassingen om het werk te blijven doen in deze crisistijd. Zo ook Bakery Nexus. Afgelopen week werden de leden van de vereniging verrast met een uitnodiging voor de allereerste virtuele Nexus bijeenkomst én een toepasselijk pakket met items om ook thuis de Nexus sfeer neer te zetten.

Het doel van de vereniging is allerminst actueel: Meet, Share & Fun. Het eigenwijze netwerk wil elkaar dan ook juist tijdens deze crisis blijven spreken. De virtuele bijeenkomst werd afgetrapt met een uitwisselingsronde. De leden deelden ervaringen en situaties waar ze tegenaan lopen en best practices. Het bleken vraagstukken van een heel divers kaliber: Hoe ga jij om met het verlies van je horeca-omzet? Ik ben bezig met bakpakketten maar kan geen gist meer krijgen, heeft iemand nog iets staan? De drukte vraagt andere werktijden en flexibiliteit van medewerkers, hoe pak jij dit aan? Ga jij nog iets extra’s optuigen met Moederdag?
Aan uitdagingen geen gebrek en al snel bleek weer dat we elkaar uitstekend kunnen helpen en doorverwijzen naar oplossingen. Want de uitdaging die de één al heeft getackeld, komt wellicht volgende week bij een ander om de hoek kijken. Na de uitwisseling was er natuurlijk ook tijd voor wat luchtigheid en kon de ‘mute-knop’ eraf. Met de Nexus-bieropener werd collectief het Corona-biertje geopend en kon de Nexus pubquiz van start. Met diverse vragen over de vereniging en haar leden werd een ieders kennis flink op de proef gesteld.

Ook virtueel kreeg het netwerk het voor elkaar om de Nexus-sfeer neer te zetten en de gezamenlijke passie van de jonge professionals voor de bakkerij te delen. En wie weet smaakt het naar meer. Het drukbezochte Nieuwjaarsevent van de vereniging is al bijna niet meer voor te stellen, misschien een collectieve virtuele brancheborrel in januari 2021?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *