NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Zure stemming op Nexus Nieuwjaarsevent

door | jan 29, 2020 | 0 Reacties

Met 166 verkochte kaarten is de ambitie van Bakery Nexus voor 150 aanwezigen ruim doorbroken. Het is dan ook niet alleen een zure, maar bovendien drukke bedoening afgelopen maandag 27 januari op de nieuwjaarsborrel voor de branche.

In het Ketelhuis van MAMA Kelly in de Caballerofabriek draaide het vroeger om sigaretten, maar is nu een industriële horecaplek geopend. Een toepasselijke omgeving voor de Nexus-leden met hun veelal ongefilterde mening over de branche. De Maud columnreeks die het afgelopen jaar regelmatig stof deed opwaaien vormt de aanleiding tot het thema van het nieuwjaarsevent van dit jaar: ZUUR.

Sinaasappelschillen, faillissement en tafelzuur
Met het klassieke ‘Lemon tree’ als introtune introduceert dagvoorzitter Ivo van Dijkhuizen de drie gastsprekers. Sytze van Stempvoort van PeelPioneers trapt af. De 25-jarige humorvolle ‘chef schillenboer’ kan rekenen op menig goedkeurend knikje van de vele ondernemers in de zaal. Met zijn zure start-up bedenkt hij een circulaire oplossing voor de ruim 250 miljoen kilo citrusschillen die jaarlijks wordt weggegooid. Daarna is het de beurt aan Linda Eriksen, de voormalig marketingmanager van V&D, vertelt over zure ervaringen in een dynamische markt. Missen we het iconische warenhuis of is het een logische optelling van feiten dat het uit het straatbeeld verdwenen is? Tot slot doet Oos Kesbeke een Amsterdamse duit in het zakje. Met zijn zure onderneming in tafelzuren past hij perfect in het programma. Oos houdt een pleidooi voor het continu wakker houden van jezelf door plezierige activiteiten, zoals zijn samenwerking met chef Jonnie Boer: Jonnie en Oos, naar eigen zeggen een knipoog naar de succesvolle formule Ben&Jerry’s. Maar ook activiteiten die gewoon goed zijn, zoals werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na de drie gastsprekers volgt een zure afsluiting door Maarten van Rossem. De historicus en side-kick van tv-programma ‘De slimste mens’ verzorgt een preview op het jaar 2020 en heeft de lachers op de hand door zijn geheel eigen wijze: lekker zuur.

Leuke mix van branchegenoten
Het Genootschap voor de Bakkerij houdt dezelfde maandag haar eerste bijeenkomst van het jaar, speciaal in diezelfde voormalige sigarettenfabriek.

Frank Jansen, marketing en communicatie manager bij NBC en lid van Het Genootschap: “Het thema was misschien zuur, maar de bijeenkomst was een mooie en goede start van dit jaar. Een traditie die we moeten vasthouden. Mooi dat er zoveel partijen aanwezig waren, ‘samen’ is het thema van Het Genootschap dit jaar.

Ook Bakery Society besloot eerder op de middag te vergaderen met hun leden en vervolgens aan te sluiten op het event. Alexander Bekkers van Bakkerij Bekkers en lid van Bakery Society: “Ik kom op dit event mensen tegen die ik normaal niet spreek. Vanuit Bakery Society zijn we altijd op zoek naar inspiratie uit binnen- en buitenland en van binnen en buiten de sector. Peel Pioneers komen net als ons uit Son, nagenoeg onze buren. Ik kende ze niet maar gaaf om zo’n jong bedrijf stappen te zien nemen!”

Laagdrempelig netwerken
Na het programma is er ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Een leuke mix van bakkers, leveranciers en brancheorganisaties met aanwezigen in een diverse leeftijdsrange zoekt het gesprek met elkaar en geniet van het walking dinner. Een van de aanwezigen is Laura Rijkaart: ‘Ik kom niet uit de branche en ben sinds kort als nieuwe generatie in het bedrijf van mijn vader komen werken. Ik vind dit een laagdrempelig netwerkevent waar iedereen heel toegankelijk is. Ik heb veel mensen gesproken, overweeg eigenlijk wel om lid te worden van Nexus.’

Gerechten van topboulangers
In het walking dinner is ook een rol weggelegd voor Sonneveld en Zeelandia, de big friends van Nexus. Er werd afgetrapt met een zuur(desem) brood met pompoenpitten gemaakt door meester boulanger Mark Plaating van Zeelandia. Eerder tijdens de middag genoten de deelnemers van een Fantasy Lemon Cake, ontwikkeld door Ramon Huigsloot. De afsluiting van het zure event was van de hand van kersverse kampioen Niek van Waarde, werkzaam bij Sonneveld. De winnaar van de International Bakery Cup op de Sigep verzorgde het dessert met mango passievrucht cremeux en bavaroise in de hoofdrol.

Al met al kijkt Nexus terug op een geslaagd evenement. Ook een eervolle vermelding is er voor de event friends van dit jaar: Bake Five, Bakeplus, De Bakkerscombinatie, Easyfairs, Koopmans en Puratos.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *