NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Inspiratiereis Bakery Nexus 2019

door | okt 30, 2019 | 0 Reacties

De jaarlijkse inspiratiereis van Bakery Nexus ging dit jaar naar het Scandinavische Helsinki! Wat krijg je als je het beste van Scandinavië combineert met Russische invloeden?

Een fijne stad vol brede straten, vrolijk gekleurde gebouwen, imposante kerken, de beste koffie en de lekkerste taarten. Er is maar één stad waar deze invloeden zo goed tot hun recht komen als in de hoofdstad van Finland, Helsinki!

Wederom 18 leden van Bakery Nexus stapten dit jaar in het vliegtuig om inspiratie op te doen in deze mooie stad. Waarbij zelfs de eerste sneeuw van het seizoen werd getrotseerd tijdens de fietstocht langs de vele bakkerijen. In dit weekend werd duidelijk dat koffiedrinken en lunchen twee zeer belangrijke items zijn voor de Finse bevolking. Je kan dan ook werkelijk waar overal goede koffie krijgen! Waarbij dit altijd samengaat met iets lekkers. Een stukje carrot cake, een brioche bun, of de bekende Finse kaneelbroodjes. Natuurlijk werd ook de haven bezocht, hier bevindt zich de Oude Markthal, een heuse Finse foodmarkt.

Met een vol programma hebben de leden genoten van de Finse keuken en cultuur. Van een foodtour door de brede straten van Helsinki tot het gevangenis-themahotel Katajanokka. Don Schavemaker, recent lid van Bakery Nexus: “Het is onwijs gaaf om met zo’n groep van Bakery Nexus-leden op pad te zijn. Ik ben recent gestart bij Zeelandia en nog minder bekend met het ambacht en verbreed via Bakery Nexus mijn kennis en netwerk. Je leert elkaar beter kennen en er is meer tijd om met elkaar over de branche te praten. Er ontstaan bijzondere gesprekken over persoonlijke ontwikkelingen en algehele vraagstukken of kansen in de branche.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *