NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Bakery Nexus inspireert winnaars Jeugd Vakwedstrijden.

door | jul 10, 2019 | 0 Reacties

WAGENINGEN –  Woensdag 10 juli organiseerde Bakery Nexus een nieuwe editie van het Junior College bij Bakery Institute in Zaandam. Tijdens deze dag werden de nummers 1 en 2 van de Jeugdvakwedstrijden uitgenodigd voor een inspirerende dag op het gebied van boulangerie, patisserie en loopbaanontwikkeling.

De dag startte met een workshop ‘Colored Breads’ om de deelnemers onder te dompelen in de rijke diversiteit van brood. De prijswinnende leerlingen gingen aan de slag met een bieten-geitenkaas deeg en een maakte een kurkuma-zwarte peper brood. Voor de leerlingen met een patisserie-achtergrond een geweldige kennismaking met het vak.
Daarna was meesterpatissier Hidde de Brabander via het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf bereid gevonden om een masterclass te verzorgen. Hij liet de genodigden verassende smaakcombinaties zien én proeven. Zo werd er een tartelette bereid met onder andere gerookte chocolade, gekonfijte limoen en een avocadocrème.
Om de leerlingen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt werd de dag afgesloten met het onderdeel loopbaanbegeleiding. Een onderwerp dat centraal stond was bijvoorbeeld de ‘do’s & don’ts bij het maken van een CV of tijdens een sollicitatieprocedure. De leerlingen werden hierbij geholpen en er werden diverse toekomstplannen besproken.

Het doel om te inspireren, motiveren en te verbinden bleek aan het einde van de dag gehaald. Met een frisse blik keerde iedereen huiswaarts en daarom kijkt Bakery Nexus terug op een geslaagd evenement. Het netwerk van jonge professionals biedt de leerlingen daarnaast nog een heel jaar coaching aan, zodat zij bij de leden terecht kunnen met al hun vragen betreffende de branche. Ook staat er later dit jaar een rondleiding bij ‘Nexus-Big Friend’ Sonneveld gepland.

  

  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *