NIEUWS & COLUMNS

Lees hier het laatste nieuws en de columns van Nexus

Excelleren in het bakkersvak

door | mei 6, 2017 | 0 Reacties

Excelleren, uitblinken, overtreffen, schitteren en onderscheiden, een aantal mooie uitspraken die ik de afgelopen tijd veel hoor in het vakonderwijs. Een manier vinden om het “beste” uit jezelf te halen en niet kijken naar de minimale, maar de maximaal te behalen prestaties.
Op het ROC van Amsterdam en bij de vakgroep Junior College van Bakery Nexus zijn we hier actief mee bezig.
Om te excelleren moet je gemotiveerd worden en de juiste begeleiding krijgen.
Interesse, competentie, relatie en autonomie zijn hiervoor een heel belangrijk onderdeel! De studenten iets geven waarmee zij hun vakmanschap kunnen verbeteren. Uitdagende opdrachten geven, maar wel haalbaar! Goed contact met het bedrijfsleven (stagebedrijf) en na oefenen/trainen iets uiteindelijk zelfstandig kunnen doen.
Nexus Junior College geeft Masterclasses en demonstraties op vakscholen waarbij  rekening wordt gehouden met al deze onderdelen op alle niveaus.
De populariteit van vakwedstrijden groeit en zorgt voor excelleren. In januari is er weer een kwalificatiewedstrijd van Skills waar 24 studenten van 12 bakkersvakopleidingen gaan strijden om 8 plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in de RAI, welke in maart plaats zal vinden. Echt gaaf om te zien hoe studenten, in een korte tijd zichzelf overtreffen door deelname aan een vakwedstrijd en hoe stagebedrijven deze studenten coachen en motiveren!
#lekker bezig met je vak!

Zoete groet,

Cees Bakker
Docent ROC van Amsterdam

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *